fitoskarb logo

 

 

 

+38 (0522) 33-22-00

+38 (050) 885-77-11

+38 (068) 762-77-11

CART orange


Расширенный поиск

vitaminsВажливе значення в харчуванні людини мають вітаміни. Вони регулюють обмін речовин, необхідні для утворення ферментів, гормонів та ін. Вітаміни беруть участь у процесах окиснення, що відбуваються в організмі.

На добу людині потрібно всього кілька міліграмів вітамінів, але їхня недостатня кількість спричинює серйозні захворювання, зниження імунітету, затримку росту та розвитку організму тощо.

Надходять вітаміни в організм із їжею, переважно рослинного походження. Відомо близько 50 вітамінів, які для зручності позначають великими літерами латинського алфавіту.

Існує дві групи вітамінів: водорозчинні та жиророзчинні. До водорозчинних належать вітаміни групи В (В,, В2, В6 і т. д. — усього 15 вітамінів), вітаміни Р, С та інші. До жиророзчинних — вітаміни А, Б, Е, Г, К тощо.

spirulina
В народній медицині вони успішно використовуються для зцілення ряду серйозних недуг, загального оздоровлення, зниження ваги.

Крім того, спіруліна допомагає надовго зберегти красу і продовжити молодість.Корисні властивості спіруліни пояснюються дійсно унікальним складом цієї морської водорості. Вчені виявили в ньому приблизно дві тисячі біологічно активних речовин, у тому числі вітаміни, незамінні амінокислоти і ферменти. Вражаюче, але 70 відсотків маси водорості становить чистий білок, так потрібний людському організму. За рахунок відсутності клітинної мембрани спіруліна практично миттєво перетравлюється і повністю засвоюється протягом однієї години. При цьому протипоказань у спіруліни небагато. Здорова людина може вживати водорість безбоязно.

magnМагній - найважливіший елемент для гармонійної роботи всього організму. Він "врівноважує" м'язові і нервові тканини, бере участь у фосфорному і вуглеводному обміні, координує серцевий ритм, знижує підвищений артеріальний тиск, регулює рівень цукру в крові. Під впливом сполук магнію посилюється перистальтика кишечника, краще відділяється жовч і виводиться холестерин. Магній виступає як потужний профілактичний засіб проти м'язових і суглобових болях, синдрому хронічної втоми, мігрені, передменструального синдрому. В цілому, за участі магнію протікає понад три сотні ферментативних реакцій, пов'язаних, в основному, з утилізацією енергії, в тому числі з розщепленням глюкози і видаленням з організму відпрацьованих шлаків і токсинів.

vsd fill 325x243

Якщо вам встановили діагноз «вегето-судинна дистонія (ВСД), не лякайтеся: це – не вирок і навіть не хвороба. А лише певні зміни, які з різних причин відбулися у вашому організмі.

Вегето-судинна дистонія – не окреме захворювання з од­наковими для всіх симптомами, а комплекс проблем із судина­ми. У здорової людини суди­ни з легкістю розширюються і звужуються, залежно від того, які завдання стоять перед орга­нізмом: фізичне навантаження чи відпочинок, підвищення або зниження атмосферного тиску. Сигнал про те, звужуватися су­динам чи розширюватися, пере­дає спеціальний вегетативний відділ нервової системи, який контролює роботу всіх внутріш­ніх органів. Тож вегето-судинна дистонія означає неправильну реакцію судин на різні фізичні та психічні навантаження або зміну погодних умов. Дослівно: «дистонія» – зміна тонусу судин, «вегето-судинна» – пов՚язана з нервовою системою.

Цикорій – улюбленець Авіцениzikoriy

Він добре відомий в Україні, а тому народ вигадав для цикорію ба­гато поетичних назв: петрів батіг, синій батіг, жовтяниця, серпник та ін. Ця красива рослина має крупні яскраво-блакитні квіти, що за формою пелюсток нагадують ромашку. Знайти цикорій можна на березі ставу чи річки, обабіч доріг, у садках та на пустирищах. Він до­бре переносить по­сушливе літо, зви­клий до умов зони помірного клімату.

З лікувальною метою використовується корінь цикорію, проте росли­на набула широкої популярності завдяки засто­суванню у кулінарії: для приготування їжі придат­не її листя та корінь. У світі навіть є країни, де під вирощування салатних сортів цикорію відведені цілі поля. Проте дикорослі рослини не підходять для салатів через їх жорсткий смак.