fitoskarb logo

 

 

 

+38 (0522) 33-22-00

+38 (050) 885-77-11

+38 (068) 762-77-11

CART orange


Расширенный поиск

Цикорій – улюбленець Авіцениzikoriy

Він добре відомий в Україні, а тому народ вигадав для цикорію ба­гато поетичних назв: петрів батіг, синій батіг, жовтяниця, серпник та ін. Ця красива рослина має крупні яскраво-блакитні квіти, що за формою пелюсток нагадують ромашку. Знайти цикорій можна на березі ставу чи річки, обабіч доріг, у садках та на пустирищах. Він до­бре переносить по­сушливе літо, зви­клий до умов зони помірного клімату.

З лікувальною метою використовується корінь цикорію, проте росли­на набула широкої популярності завдяки засто­суванню у кулінарії: для приготування їжі придат­не її листя та корінь. У світі навіть є країни, де під вирощування салатних сортів цикорію відведені цілі поля. Проте дикорослі рослини не підходять для салатів через їх жорсткий смак.

sladkoЯкщо ви хочете зберегти стрункість, доведеться чимось пожертвувати. І першими у бою за тонку талію «поляжуть» солодощі – абсолютно непотрібна з погляду корисності їжа.

Але є солодкоїжки, для яких відмова від смачненького стає справжньою трагедією. Саме таким людям вирішила допомогти британська дієтолог Лілі Суттер. Вона вигадала кілька простих способів, як без проблем відучити себе їсти солодощі. І це дуже важливо, бо часто у людини на кону не лише красива зовнішність, а й здоров՚я.

gripГрипп – одно из самых распространенных и опасных заболеваний осенне-зимнего периода. Его нельзя отнести к загадочным недугам, однако люди постоянно делают ошибки при лечении гриппа. Где правда, а где вымысел, которому не стоит доверять, разберемся вместе.

pShenoПшенная каша не столь популярна среди украинцев, как гречневая, рисовая или пшеничная. И зря, ведь еще в пятом тысячелетии до нашей эры в древнем Китае просо, из которого готовят пшенную крупу, стали называть золотом. У славян просо появилось в третьем тысячелетии до нашей эры, а в XIX столетии пшенная каша уже составляла основу рациона простых людей. 

По количеству полезных веществ пшонка не уступает другим кашам: содержит витамины А, Е, РР, группы В, бета-каротин, фолиевую кислоту, а также железо, калий, магний, фтор, фосфор, кремний, медь, марганец. В пшене имеются: растительная клетчатка, незаменимые аминокислоты, сложные углеводы, которые способны очищать организм от токсинов и шлаков. Растительные жиры, способствующие усвоению жирорастворимых витаминов, каротина и витамина D.