fitoskarb logo

 

 

 

+38 (0522) 33-22-00

+38 (050) 885-77-11

+38 (068) 762-77-11

CART orange


Розширений пошук

appleНа думку дієтологів, яблука корисні всім. А ось яблучні кісточки, користь і шкода яких протягом багатьох десятиліть є предметом суперечки фахівців, рекомендують вживати в їжу не всім. На думку одних вчених, від насіння яблука організм отримає більше шкоди, ніж цінних речовин, тому їх слід викидати. Інші стверджують, що невелика кількість кісточок, з'їдаються щодня, допоможе заповнити запаси корисних елементів. Чому ж ці насіння викликають такі суперечки?

garbuz nasПро те, що гарбуз корисний, знають, мабуть, усі. Причому, корисний не тільки сам плід, а й насіння. Існує три види гарбуза. Це кормові, декоративні і ті, які рекомендують в їжу вживати нам, людям. Називають такий гарбуз - їдальнею.
Родом ця баштанна культура з Америки. І познайомилися люди з нею багато століть тому. Ще стародавні ацтеки використовували різні частини цієї рослини в своєму раціоні. Наприклад, вони вживали не тільки сам плід, а відварювали і їли квіти і стебла молоді. Особливою увагою користувалися насіння. Адже завдяки їм, вдавалося вилікувати не одну хворобу.

inkgoОдне з небагатьох рослин, яке дійшло до наших днів з доісторичних часів – це гінкго білоба або дерево динозаврів. Його батьківщиною є Північно-Східний Китай. Виростає дерево до 40 м, а товщина стовбура може досягати до 3-х м в діаметрі. Лікувальні властивості і протипоказання гінкго білоби були виявлені ще східними знахарями. З рослини роблять настоянки, екстракти і т. д. Його похідні надають неоціненну користь людському організму. Але в разі неправильного використання можуть завдати і колосальної шкоди.

vitaminsВажливе значення в харчуванні людини мають вітаміни. Вони регулюють обмін речовин, необхідні для утворення ферментів, гормонів та ін. Вітаміни беруть участь у процесах окиснення, що відбуваються в організмі.

На добу людині потрібно всього кілька міліграмів вітамінів, але їхня недостатня кількість спричинює серйозні захворювання, зниження імунітету, затримку росту та розвитку організму тощо.

Надходять вітаміни в організм із їжею, переважно рослинного походження. Відомо близько 50 вітамінів, які для зручності позначають великими літерами латинського алфавіту.

Існує дві групи вітамінів: водорозчинні та жиророзчинні. До водорозчинних належать вітаміни групи В (В,, В2, В6 і т. д. — усього 15 вітамінів), вітаміни Р, С та інші. До жиророзчинних — вітаміни А, Б, Е, Г, К тощо.

salo

Шкода, користь і калорійність сала. Правда про спірний продукт: шкідливий і корисний одночасно — сало.

Сало користується попитом не тільки на Україні. Його люблять, готують і вживають в їжу багато народів. Лікарі ведуть нескінченні суперечки про доцільність вживання сала, і їх сумніви не безпідставні.